Ranná rutina zvyšuje šťastie, zvyšuje produktivitu, znižuje úroveň stresu a dáva vám základ a vyrovnanie sa na deň. Je to o tom, ako začať „správnou nohou“.

Ranná rutina vám tiež umožňuje začať ráno so zámerom , namiesto toho, aby ste nechali deň utiecť. Ovládate deň; deň ťa neovláda. Tento pozitívny pocit byť nad vecou má za následok pozitívny pocit a vplyv na celý váš deň.

Ako pri mnohých veciach v živote, aj malé zmeny vedú k veľkým výsledkom. Je to zložený efekt. 

 

Ranný zvyk č. 1: Zahoďte budík

Generálny riaditeľ Amazonu Jeff Bezos prisahá na osem hodín spánku každú noc. Je tiež veľkým zástancom prebúdzania sa prirodzene, bez budíka. Oprah sa tiež zobudí sama. Vo svojom wellness denníku vysvetlila, ako si nastavuje svoje vnútorné hodiny: "Nikdy som si nenastavovala budík, neverím na ne. Sú...alarmujúce! Vložila som si do mysle číslo a zobudila som sa ešte pred tým." zvyčajne medzi 6:02 a 6:20, pretože psy sú trénované na to, aby chodili von približne v tom čase. Moja prvá myšlienka ráno je: 'Ach, žijem. Ďakujem!'“ „Arianna Huffington má podobnú rutinu Podľa National Sleep Foundation jej skorý spánok umožňuje Huffingtonovej spať osem hodín, čo je odporúčané množstvo spánku pre väčšinu dospelých.

 

Ranný zvyk č. 2: Nechoďte rovno na kávu

Dať si ráno šálku kávy sa môže zdať ako logická voľba, no odborníci na zdravie tvrdia, že voda je lepšia. Po niekoľkých hodinách bez H2O môže porcia vody v prvom rade hydratovať telo a zároveň pomôcť tráveniu a metabolizmu. Voda je základná živina a fungovanie orgánov a tkanív vo vašom tele závisí od nej. Keďže vaše telo pravidelne stráca vodu, musíte tieto straty kompenzovať, aby ste sa vyhli dehydratácii. Herečka a autorka Cameron Diaz prisahá na túto prax: „Je veľmi dôležité začať deň s množstvom energie,“ hovorí. "Pre mňa to začína vstávaním, čistením zubov a pitím vody - vypijem liter vody priamo dole." Osviežujúci pohár vody vás môže oživiť a pomôcť vám cítiť sa lepšie a pripravenejšie na nasledujúci deň.

 

Ranný zvyk č. 3: Položte si túto otázku

Ranná sebareflexia vás môže pripraviť na úspech na celý deň. Nikto to nevedel lepšie ako zosnulý Steve Jobs. Príliš často prechádzame našimi životmi na autopilotovi, aby sme si neskôr uvedomili, že sme na ceste stratili zo zreteľa naše hodnoty, ciele a vášne. Steve Jobs sa tomuto scenáru vyhol tak, že si každé ráno v zrkadle kládol jednu zásadnú otázku: "Ak by bol dnešok posledným dňom môjho života, chcel by som dnes robiť to, čo sa chystám urobiť? Ak je odpoveď nie príliš veľa dní v rade, viem, že musím niečo zmeniť.“ Táto technika sebauvedomenia je geniálna.